Александра Шекутковска со креации за Св. Валентин

12 Фев
Дизајнерката на накит и украси Александра Шекутковска, позната по своите иновативни модели од плексиглас во боја, направи мини-колекција во чест на Денот на вљубените (Св. Валентин). Во љубовен манир, со срциња во розова и црвена боја, таа дизајнирала брошови и обетки од плексиглас сечен со ласер. Колекцијата има два дела: “Гушкаче” и “Дел од моето срце”. Брошот “Гушкаче” е наменет да го гушне тој што го носи, а истовремено се отвора кон сите што се во негова близина. Според александра на тој начин тој во себе ја носи убавината на размената на љубовта. Дизајнот на “Дел од моето срце” претставува дијаграм на две состојби, со две бои, внатрешното и надворешното, каде што расположението на срцето е врамено во конечноста и единството на кругот.
Колекцијата може да се најде во ателјето на “Ласер кат дизајн лаборатори”.


Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: