Продажба на старо на Руки и Флим во МКЦ

28 Дек


Во вторникот (22 декември) вредеше да се напушти топлото домашно амбиентче, за на минус 10 да се отиде во галеријата на Младинскиот културен центар и да се погледе изложбата „Продажба на старо“ на скопските цртачи на графити Ружица Трпковска – Руки и Иван Петрушевски -Флим .
‘Yard Sale’ е волшебна спојка од нова уметност и стари предмети. На најдени и објекти што многумина побрзо би ги фрлиле во одпад, тие ги нацртале своите уметнички дела. Картонски кутии, шишиња, пернишиња, кукли, рамки за слики, чаши, скејтови, даски, лустери, па дури и кутија за јајца биле доволно провокативно уметнишко платно за да се создадат мали но знашајни приказни, со измислени карактери, кои ѓе си најдат место во многу ентериери. Млата фоторепортажа се надевам дека же биде голема провокација за сите што сакаат да погледнат или купат дел од експонатите да појдат во МКЦ. Изложбата ќе биде поставена до февруари.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: