ИЗЛОЖБА НА САША ЛАНОЈЕ

23 АпрБИЗАРНАТА СТРАНА НА МОДАТА

Во промо-центарот Public room (над поранешна Лудница) од 28 април до 15 јуни ќе бидат изложени дела од проектот Современа опсесија на младата холандска дизајнерка и креативен консултант Саша Ланоје. Отворањето ќе почне во
20 часот. Дизајнерските дела на Саша се иронизација на денешното потрошувачко општество. Таа користи препознатливи состојки во нов контекст, продуктите ја пренесуваат пораката и им го покажуваат на луѓето нивниот изненадувачки и ироничен поглед кон светот.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: